Biton heeft drie introducties per jaar die IK’s worden genoemd:

  • IK1: Begint eind augustus
  • IK2: Begint eind september
  • IK3: Begint in Februari

Tijdens deze introducties kun je lid worden, leer je de ins en outs van Biton kennen en maak je samen met je introductiegroep kennis met de leden van de vereniging. Het is een gezellige tijd waarin je vrienden maakt en jezelf kunt zijn. Je zult je binnen no time thuis voelen.

Wat gebeurt er allemaal tijdens een IK?

Toffe dingen en zeker gèèn ontgroeningen. De introductie bestaat uit twee kampen en daarnaast activiteiten op en rondom Biton. Door de activiteiten zal je alles en iedereen op Biton goed leren kennen. Om lid te worden zijn de introductie en de betaling van inschrijf- en contributiegeld daarom de enige verplichtingen. Als je vanwege studiedrukte of persoonlijke omstandigheden bepaalde onderdelen van het IK moet missen, is dat in principe geen probleem. Overleg dit altijd van tevoren met het IK-hoofd en probeer niet teveel te missen, want dat is zonde van je introductietijd!

Op de eerste dag wordt je ingedeeld in een mentorgroepje, dat bestaat uit een paar andere introductielopers en twee of drie ouderejaars. Dit zijn je mentoren die je tijdens het IK alles vertellen over Biton. Bij hen kun je terecht als je vragen of problemen hebt.

Samen met alle eerstejaars, een aantal ouderejaars en iedereen die bij de introductie betrokken is, ga je een paar dagen op werkkamp. Overdag werkt iedereen voor Staatsbosbeheer en ’s avonds kan er tot laat op de kamplocatie gefeest worden. Werkkamp klinkt misschien zwaar, maar er zijn genoeg pauzes en er hangt een ontspannen sfeer. Doordat iedereen met elkaar samenwerkt, leer je elkaar goed kennen.

Na werkkamp volgt de eerste binnenweek. Je bent vijf dagen lang in de weer met Biton, doet mee aan verschillende activiteiten, leert de commissies, clubs en disputen kennen en kunt aan de bar of in de zaal volop van de feestjes genieten.

Vervolgens is er nog een kamp: gezellikamp. Heel het kamp draait om de gezelligheid! Je kunt spelletjes spelen, naar het zwembad, aan workshops mee doen of gewoon de hele dag in het zonnetje liggen.

Tot slot volgt de tweede en laatste binnenweek met nog meer activiteiten. Je krijgt toegang tot de meest geheime informatie over Biton en wordt daarna officieel geïnstalleerd. De introductie eindigt met een spetterend eindfeest.

Hoelang zijn de dagen van de introductie?

Tijdens IK1 vinden de activiteiten iedere dag plaats tussen 14:00 en 23:00 uur. IK2 en IK3 vallen in het studiejaar. Deze introducties zijn korter en het programma begint pas om half 6 ’s avonds, zodat je niet met je studie in de knoop komt. Desalniettemin is er ook tijdens deze IK’s genoeg ruimte om Biton en haar leden te leren kennen.

Waar kan ik mij inschrijven?

Voor de eerste en tweede introductie kun je je tijdens de UIT inschrijven. De inschrijving voor IK3 staat open vanaf november. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij.

Kom vooral tijdens de UIT bij ons langs en vuur al je vragen af op een van de leden met een geel of zwart Biton shirt. Zij helpen je graag verder. Je kunt ook op een andere manier contact opnemen »